13080009-normal.jpg

Hohhoijaa pari päivää Moskovassa pyörineenä kaipaa jo täältä pois. Eipä oo ihmeellinen pitäjä, jos on joskus käynyt jossain muussa suurkaupungissa kuten esimerkiksi Pariisissa, Roomassa tai Tukholmassa. Täältä puuttuu sellainen kaupungin henki. Osa syynä tähän tunteeseen on se ettei osaa sanaakaan Venäjää. Miksi ihmeessä numero 3 tarkoittaa z-kirjainta tai jotain muita typeryyksiä.

DSC_0164-normal.jpg

DSC_0171-normal.jpg

DSC_0173-normal.jpg

No aika on silti kulunut ihan mukavasti. Eilen avattiin Neuvostoliiton verhoa käymällä punaisella torilla. Leninin hauta ja Tetris-pelistä tuttu kirkkorakennus näyttäytyivät punaisen torin reunalla. Siitä perus poseeraukset ja hetkeksi terassille aistimaan tunnelmaa. Aika hiljaista oli, joitakin turisteja kuvaili torin ympäristön rakennuksia. Terassilla istuessamme Antti kaivoi taskustaan esiin iPadin ja selvitti mitä täällä kannattaa käydä katsomassa. Nähtävyyslistalta löytyi Kosmonautti museo, johon päätimme lähteä käymään. Ennen metroasemaa kävimme katsomassa Moskovassa virtaavan joen vartta. Siinä meni joitain jokilaivoja ja päätimmekin että seuraavana päivänä kokeilemme sellaista.

DSC_0174-normal.jpg

13070056-normal.jpg

Metrolla kohti avaruusmuseota. Lippu museoon maksoi 200 ruplaa noin 5 euroa. Sieltä löytyi Laika-koiran avaruuskapseli sekä täytetty Laika, joka tuskin tosin oli aito. Tuloaulassa oli myös Sputnik-sateliitti. Museo oli täynnä historiaa sekä nykyvehkeitä. Harmittavasti suurin osa jutuista oli vain venäjäksi, joten eipä sieltä hirveästi saanut irti. Tunnin parin pyörimisen jälkeen olimme nähneet museon ja päätimme siirtyä syömään. Menimme lähellä hotellia sijaitsevan ostokeskuksen ravintolaan. Siellä taas peri venäläiseen tapaan tarjoilija tuli naama näkkärillä ja kuin sitruunan olisi niellyt. Ei voi uskoa, että jossain saa huonompaa palvelua kuin Suomessa. No muutenkin ruokailu oli aika heikko, kun tilaa pihvin mediumina ja saa sen täysin kypsän kuivana, niin ei se nyt ihan putkeen oo mennyt.

Ruokailun jälkeen kävimme vielä ostoskeskuksessa katsomassa löytyisikö Lada pienoismalleja. Sieltähän löytyi kaikille oma leikkiauto kirjahyllyyn. Edellisen päivän ajosta väsyneenä päätimme ottaa tunnin päiväunet ennen illanrientoja. Hotellissa pohdimme pitäisikö etsiä sauna/kylpylä vai mitä keksisimme. Päädyimme taas keilailuun, joka sijaitsi aivan keskustassa. Keilahalli oli erään keskustan metroaseman vieressä, joten se löytyi suht helposti. Keilailu päättyi Jukan 200 pisteen sarjaa, 2 kultaa Jukalle. Istuimme vielä hetken iltaa jälkipelejä puiden kunnes väsy alkoi tulemaan. Päätimme ajaa metrolla lähemmäksi hotellia ja kävellä pari pysäkinväliä ihmetellen suurkaupungin elämää. No sitähän ei oikeastaan täällä ollut. Autoja on paljon ja liikenne on välillä kaottista, mutta muuten vetää aika kuollutta. 

Liikennekaaoksesta sen verran, että kun istuimme päivällä hotellin aulassa nettiä selaamassa niin viereiseltä kadulla tullut Range Rover ajoi myöhäisillä punaisilla ja vastakkaiselta kadulta BMWn aavistaessa valojen vaihtumista vihreäksi ajoivat kunnon kolarin. Bemarista laukesivat kaikki turvatyynyt ja Rooveri, joka pomppari keskikaistalta jalkakäytävältä, kääntyi oikea takarengas auton alle. Molemmissa autoissa odottettiin vielä illallakin poliisia, ilmeisesti kolaripaikalta ei saa lähteä ennen miliisin tuloa.

1098293_10201100614691565_1958248929_n-n

Hotelli huoneeseen saavuttuamme telkkarissa oli viesti, että takakonttimme olisi auki. Jukka ja Antti kiiruhtivat rakkaan kulkupelimme luokse katsomaan onko työkalupakki ja vararengas vielä tallella. Siellähän ne olivat ja takaluukku oli kiinni. Nokkapelti vain oli avoinna, koska olimme jättäneet sen raolleen. Virtalukonpohja kun on viallinen, niin varmuudeksi täytyy ottaa aina akunkenkä irti ettei akku tyhjene.

13080008-normal.jpg

Tänään otimmekin sitten rauhallisen herätyksen ja siirryimme suihkun kautta aamiaiselle. Aamulla oli tarkoitus lähteä katsomaan tekniikan museota. Sinne selvittyämme venäläinen vaksi totesi vaan, että restaurointi kesken ja näytti viittä sormea. Ihan ei selvinnyt aukeaako museo 5 viikon, kuukauden vai vuoden kuluttua. Todennäköisesti tarkoitti jälkimmäistä. Museon jälkeen päätimme lähteä kävelemään jokilaivoille. Matkalla jokilaivoille eteemme osui remontissa ollut kävelykatu, joka johti punaisen torin laidalla olevaan ostoskeskuks GUMiin. Kävelimme ostarin läpi ja kävimme kahville. Ostoskeskuksen jälkeen jatkoimme taas matkaa kohti jokilaivoja. Sellainen löytyikin hotelli Radisson Ukrainan edestä, kuitenkaan niistä ei ollut mikään lähdössä liikenteeseen. Istuimme hetken erään ravintolalaivan terassilla, kunnes päätimme lähteä syömään.

Ruokailupaikka valittiin jo edellisenä päivänä, kun illalla kävelimme keilailusta hotellille. Ihan siisti ja mukavan näköinen italialainen ravintola tarjoili maukkaat lounaat pöytään. Täällä tuntuu Visa-kortilla maksaminen todella hankalalta, sitä katsotaan jostain syystä aina koko ravintolan voimin. Ilmeisesti ei ole niin yleisesti käytössä täällä.

Tällä hetkellä takaisin hotelilla ja suunnitellaan huomista ajopäivää. Noin 700 km Pietariin eihän se ole kuin pikku nyppäsy edellisiin ajopäiviin nähden.