Kiovassa ollaan Mc Donald's tarjoaa meille WiFin, joka pätkii kuin Ladan sytytys. Vettä sataa.

No aamu alkoi mukavasti. Heitimme Antonin töihin klo 8:30 Minskin keskustaan, josta alkoi matka kohti Kiovaa. No opasteita oli aika niukasti kaupungissa, mutta löysimme kuitenkin oikealle tielle pois Minskistä. Ensimmäiseen tankkaukseen asti kaikki meni hyvin ja nopeasti. No saatiin tankattua pienen arvonnan jälkeen. Tankkaus piti maksaa etukäteen ja myyjähän puhui todella hyvää englantia. Homma meni niin että nainen molotti jotain toisella puolella ja itse tyynesti kirjoitin lapulle bensalaadun, määrän ja maksutavan, johan oltiin samalla aaltopituudella. Ja eikun autoa avaimesta käyntiin, no eihän se lähtenyt. Oli jäänyt valot ja kaikki laitteet päälle, joten arvelimme sen syyksi. Työntämällä käyntiin.

Matka jatkui taas mukavasti kohti rajaa. Rajalla vielä tankki ja lisätankki täyteen ja rajavyöhykkeelle. Pysäytimme auton jonon perälle ja odottamaan vuoroamme. No kun autoa piti siirtää niin eihän se lähtenyt käyntiin. Nokkapelti auki ja ihmettelemään uudestaan käyntiin. Sininen savu nousi startista ja homma selvä. No eihän siinä sen ihmeempiä, jostain syystä saimme sympaattisia katseita jopa leikkistä naurua, kun työnsimme Ladaa lähemmäksi rajaa. Liput laput taas täyteen ja Lada työntäen Ukrainaan. Passintarkastajakin kysyi, miksi kukaan lähtee Suomesta Ladalla, hän arveli että niitä saa purkkapaketin kylkiäisinä Suomessa. No taas liput ja laput täyteen ja kohti Kiovaa. Emme uskaltaneet enää pysähtyä ennen Kiovaa vaan suoraan kaupungin sykkeeseen. No sillan päässä ennen kaupunkia oli tietyö ja vain yksi kaista käytössä, joten jonossa meni noin tunti pari ennenkuin pääsimme keskustaan. Mc Donaldsissa pääsimme nettiin ja varaamaan hotellia.

No matka jatkui hotellille. Suihku tuntui jo iholla ja olut maistui suussa. No osoitteeseen, jossa piti hotellin olla, ei sellaista ollutkaan. Siinä pyörimme pari korttelia ympäri eikä mitään. No soitimme hotels.comin palveluun ja kysyimme, mikä on homman nimi. He yrittivät ohjata puhelun respaan, johon olimme varanneet hotellin, mutta siellä vastannut nainen sanoi ettei tiennyt meidän varauksesta eikä edes tiennyt mitään hotellia. No kiitos hotels.com! No takaisin keskustaan ja Mc Donaldsiin nettiin. Sieltä hotellia taas etsimään netistä, nyt varasimme suoraan soittamalla hotellista huoneen ja sitten autoon. No eipä taas startannut. No auto käyntiin taas työntämällä ihan ydinkeskustassa Kiovassa. Alkoi jo naurattamaan!

No autohan sammui melko nopeasti ja taas käyntiin vilkkaassa liikenteessä. No nyt se pysyi käynnissä hotellin pihaan asti. Huoneet respasta ja suihkuun! Tällä hetkellä istumme hotellin terassilla ja suunnittelemme huomista päivää sekä loppumatkaa. Tsernobyl jää nyt sitten näkemätää, koska turistisäännöt ovat muuttuneet ja sinne ei enää järjestetä matkoja ennen elokuun loppua. PRKL!