Yksi huoli taas vähemmän, sen kunniaksi Baltica 7 olut. Eilen auton vikojen sävyttämä päivä sai tänään korjauksen. Onneksi ollaan jo puolimatkassa näinkin pienillä vaurioilla. Alkumatka +28 astetta ja töysyinen tie sai Ladan ja jarrupalan tiet erkanemaan. Päämekaanikko Antin silmistä näki, että nyt olisi syytä muidenkin huolesta äänestä joka alkoi kuulumaan. Omaan tuttuun tapaan huolestuminen ei oo mun vahvimpia osa-alueita, joten ei syytä ollut huoleen.. Kun levy ja se osa mitä paloista oli jäljellä hioituivat tasaisemmiksi ääni alkoi pikkuhiljaa helpottamaan jo ennen Togliattia. Jo eilen illalla päätimme, että jos nyt täältä emme saa huoltoa. Yritämme uudestaan Moskovassa.

Onneksi hotellin respan tytöt olivat avuliaalla tuulella ja soittivat meille apua. Apu löytyikin lopulta yllättävän läheltä, sillä hotellia vastapäätä on Ladan liike, jossa on myös valtuutettu huoltopalvelu. Valtava kiitos tästä kaikesta onnistumisesta kuulu kyllä JayPenille, jonka puhelinpäivystys toimii niin suunnistuslenkillä kuin kotonakin! Kiitos. 

No kävimme liikkeessä kolmesti, ensimmäisellä kerralla Lada jäi huoltoon tutkittavaksi. Kysyimme joka kierroksella hintaa, mutta sitä ei kai Venäläiseen tapaan sanota vasta kuin hommat ovat selvät. No ensimmäisellä kerralla annettiin aika arvio huollosta 1,5 tuntia. 1,5 tunnin kaupassa kiertelyn jälkeen menimme kysymään olisiko valmista. No eipä oltu vielä tehty mitään. Siinä kohtaa puhelu koti Suomeen. Taas saatiin huoltomies automme kimppuun. Nyt annettiin aika arvio 1 tunti. Päätimme käydä hotelilla viemässä pizzat ja oluet kylmään. Kolmas kerta toden sanoo! Liike oli vielä 10 minuuttia auki ja huoltopäällikkö lähtenyt jo kotiin. No puhelu taas koti Suomeen. JayPen vilautti vähän hauista luurin läpi ja johan alkoi hommat luistamaan. Huoltopäällikkö hälyytettiin kotoa takaisin konttorille. Sitten 3 allekirjoitusta huoltotodistuksiin ja maksun aika. No hinta ei ollut kummoinen, 80 euroa, mutta eihän heille käynyt kortti maksuvälineenä. Antin kanssa laskettiin loput ruplat tiskiin ja juuri ja juuri saimme 3200 ruplaa kasaan. Kaikki olivat yhtä hymyä, niin matkalaiset kuin liikkeessä vielä ollut huoltopäällikkö, kassaneiti ja liikkeen vartija. Siinä vielä kättelyt ja matka jatkuu! Eipä varmastikkaan ole Ladaa huollettu ennen merkkiliikkeessä ainakaan näin lähellä synnyin kotiaan. Nyt päämekaanikolla on taas tuttu virne kasvoilla, Huomenna Moskova!