Matka lähenee ja päivä lyhenee, no aivan pohjoisimmassa Lapissa aurinko ei tosin laske vieläkään.

Innokkaimmat ovat jo ihmetelleet miksei blogissa ole enää elämää, ovatko toiveet Togliatista jo hiipuneet. Avataan vähän verhoa ja todetaan, että allekirjoittanut piti kesälomaa ja kävi Roomassa.

Nyt onkin taas panostettu täysillä reissun järjestelyyn ja etukäteisvalmisteluihin. Ladaan varten on nyt green card sekä laaja osakasko hommattu. Itseä varten on laitettu anomus menemään Autoliittoon kansainvälistä ajokorttia varten sekä tänään tuli käytyä Venäjän viisumikeskuksessa laittamassa anomukset vetämään. Siellä Igor (nimi muutettu) sanoi että Hjyvä hjomma! Tosin sitten kun alkoi tutkimaan matkakohdetta, heräsi kysymys olemmeko matkalla junalla vai lentokoneella. Kun kerroin että olemme matkalla Ladalla, Igor siihen että on ehkä parempi lisätä "pari" päivää lisää viisumia varten. Kuulemma Togliattiin on pitkä matka meidän kulkuneuvolla ja kulkutavalla.

Togliatista on myös hotelli varattu. Matkailijoiden tyyliin sopivalla tavalla painettiin hotellin hienoin ja isoin sviitti. Hotellina toimii Patio Hotel Togliat.

Huominen olisi vielä puskettava töitä täysillä ja sitten loma jatkuu suunnistuksen MM-kisojen ja Kainuun rastiviikon merkeissä! Toivottavasti mitaleja tulee roppakaupalla Suomeen! Kainuun jälkeen viisumeiden pitäisi olla kunnossa ja voi rentoutuneiden mielin lähteä Päijänteelle purjehtimaan sekä kisaamaan Päijännepurjehdusta.