Tämä päivä alkoi hotellin aamupalalla klo 9:00. Aikaisin matkaan, että ehditään viettämään päivää Lada museossa ja tehtaalla. Aamupala oli varsin vieras länkkärille. Aamupalaksi tarjoiltiin makaroonilaatikkoa ketsupilla ja majoneesilla. Harvemmin sitä tulee vedettyä makaroonilaatikkoa aamupalaksi. Kylkeen vielä murukahvit. Aije, kyllä keho kiittää. Autossa kun olemme syöneet vain sipsejä ja suklaapatukoita.

DSC_0057-normal.jpg

13070019-normal.jpg

Respasta saimme kartan ja ohjeet joista selvisi, että Ladan tehdas on aika lähellä. Suunta selvillä kohti liikenne sekamelskaa. Liikenneympyrä joka on valo-ohjattu on selkeästi mukavampi kuin ympyrä joka ei ole. Päätimme ensimmäisenä tutustua museoon. Museo kaikkine mukavuuksineen maksoi 145 ruplaa eli ei kauheasti. No mitä siellä sitten oli. Lipulla Lada exibition center pääsi yhteen hangaariin n 200 neliömetriä, jossa oli Ladan malleista esimerkki autot. No vähän ehkä pettymys, mutta tätähän varten tänne tultiin. 40 tuntia ajoa ja 1 tunti kohteessa. Museo piti sisällään myös armeijakalustoa elikkäs tankkeja, lenskareita, helikoppereita. Olivat saaneet melkoisen sukellusveneenkin vedettyä jostain museon pihaan. Toisessa mueson aitauksessa oli venäläistä avaruushistoriaa sekä muutama veturi. Vähän kyllä hymyilytti katsoa Venäläisiä kuuautoja.

ladan_tehtaalla-normal.jpg

Museosta päätimme kävellä Ladan tehtaalle. Aulaan pääsi mukavasti ilman sen suurempia hässäköitä. Siellä sitten selvitimme, että haluamme kierroksen. Hetken vartiat pyörivät ympyrää hoo moilasena, kunnes saivat soittettua jollekkin joka puhui englantia. Yritin saada meitä sisään, mutta sinne ei kuulemma ole pääsyä, jos joku siellä töissä ei pyydä vieraaksi. Jos olisi vain pyyntö vieraaksi, kaikki onnistuisi. Yritin ympäripuhua vielä puhelimessa ollutta tyyppiä, mutta hänellä ei ollut riittävää mielenkiintoa auttaa meitä. Siellä aulassa oli valkoinen Lada, joka on kai ensimmäinen tuotantolinjalta valmistunut 2101. Harmittaahan se, että taas kävi näin.

2013-07-29-739-normal.jpg

Pettymystä sulatellen takaisin hotelille ja selvittämään edellistä ongelmaa, jarruja. Respasta ystävällinen täti soitti jollekkin, joka lupasi meitä auttaa. Paukautimme reteesti jonkun autoliikkeen pihaan, mutta siellä ei ollut mielenkiintoa lähteä repimään Ladaa palasiksi. Onneksi he kuitenkin auttoivat meidät Lada liikkeeseen, josta sitten saimmekin Ladalle huoltoa. Kiitos JayPen tulkkauksesta! Lada on tosin vielä liikkeessä, sen korjaantumista odotellessa...

2013-07-29-740-normal.jpg

Antti ja Jukka nukkuvat päiväunia...